MENIU

Război Ucraina. Trei drone ucrainene au încercat să bombardeze Kremlinul la parada de 9 Mai

Parada lui Putin, vizată de drone ucrainene. Foto/Profimedia

Deși parada lui Putin de Ziua Victoriei a părut a fi un succes răsunător al propagandei, Kremlinul a fost ținta atacurilor unor drone lansate de ucraineni. Antiapărarea moscovită și-a făcut, de data aceasta, treaba cu brio.

În ciuda faptului că 9 mai a trecut cu calm la Moscova, au fost totuși făcute încercări de a ataca capitala, relatează Mash. Potrivit acestuia, cel puțin trei drone UJ-22 Airborne au încercat să pătrundă în capitală.

Prima dronă a fost doborâtă deasupra satului Przemysl, regiunea Kaluga, la aproximativ 175 km de capitală. Forțele de securitate au reușit să-l planteze pe al doilea în zona pădurii Bitsevsky, lângă șoseaua de centură a Moscovei. O altă dronă a fost plantată în districtul Lomonosovsky din Districtul Administrativ de Sud-Vest. Nici un rău făcut.

Potrivit Mash, drone cu explozibili au fost lansate din regiunea Cernihiv din Ucraina. Este la aproximativ 600 km de Moscova. Raza maximă de acțiune declarată a dronei UJ-22 Airborne este de 800 km. Anterior, au căzut în suburbii.