MENIU

Război Ucraina. Ramzan Kadîrov, un nou mesaj controversat: „Voi trimite 10.000 de luptători în teren. Au fost în concediu până acum!”

O nouă postare ciudată a liderului Ceceniei. Foto/Profimedia

Liderul Ceceniei lansează, cu periodicitate, mesaje, de multe ori controversate, despre marii luptători ceceni, dar pe care aproape nimeni nu i-a văzut în conflictul din Ucraina. Mai nou, Ramzan Kadîrov își cheamă cei 10.000 de combatanți din „concediu” direct pe front.

Ramzan Kadîrov a publicat o înregistrare video pe canalul său de Telegram în care deputatul Dumei de Stat Adam Delimkhanov, însoțit de militari ceceni, a anunțat că aproximativ 10.000 de oameni vor acționa în "regiunile Herson, Zaporojie și în Republica Populară Donețk".

Potrivit lui Kadîrov, truepele cecene s-au întors în Ucraina după ce li s-a acordat o permisie.

Vestea întoarcerii cecenilor în Ucraina vine pe fondul unei contraofensive reușite a trupelor ucrainene, care au reușit să facă progrese extraordinare în regiunea Harkov.

La începutul lunii septembrie, Ramzan Kadîrov a publicat un clip în care spunea că a condus Cecenia pentru prea mult timp și venit timpul „să se retragă înainte să fie dat afară” și că vrea o „vacanță pe termen nederminat”.

De obicei, astfel de declarații vin atunci când cineva vrea să obțină ceva - în acest caz de la Putin - sau cel puțin o expresie publică de sprijin, un gest important de recunoștință.