MENIU

Război Ucraina. Orașul Nikolaev, puternic bombardat de ruși. Doi oameni au murit

Rușii au lansat unul dintre cele mai devastatoare bombardamente de la decalnșarea invaziei în Ucraina. Orașul Nikolaev a fost luat la țintă, 2 persoane fiind ucise. 

Oraşul Mikolaiv din sudul Ucrainei a fost ţinta unor bombardamente ruse masive, probabil "cele mai puternice" de la începutul războiului în februarie, care au provocat moartea a două persoane, au anunţat duminică autorităţile locale ucrainene, citate de France Presse.

"Mikolaiv a fost bombardat astăzi. Probabil cel mai puternic până acum", a scris primarul oraşului Oleksandr Senkevici pe Telegram, potrivit căruia "explozii puternice" au fost auzite de două ori în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Guvernatorul regiunii, Vitali Kim, a raportat doi morţi, un cuplu de civili, în aceste lovituri.

Alte lovituri au vizat regiunile Harkov (est) şi Sumî (nord-est).

Unele clădiri au fost avariate într-o "serie de explozii" la Harkov, a declarat primarul celui de-al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Igor Terekhov.

O persoană a fost ucisă şi două rănite în regiunea Sumî, care a fost ţinta a "mai mult de 50 de lovituri" în ultimele 24 de ore, potrivit guvernatorului Dmitro Jîvîtski.

Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Doneţk, unde Moscova îşi concentrează cea mai mare parte a atacurilor, a declarat că trei civili au fost ucişi şi opt răniţi în urma bombardamentelor de sâmbătă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă seară populaţiei să evacueze regiunea Doneţk din estul ţării, ale cărei oraşe sunt ţinta bombardamentelor mortale, pentru a scăpa de "teroarea rusă", aminteşte

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident nikolaev