MENIU

Război în Ucraina, ziua 159. Zelenski: „Strategic, Rusia nu are nicio şansă să câştige”. PRIMA navă cu cereale ucrainene a plecat luni din Odesa - LIVE TEXT

Război Ucraina. Foto arhivă Profimedia

Este ziua 159 a războiului din Ucraina. Cel mai mare conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial continuă. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-un nou discurs, că Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul şi că ucrainenii sunt mai puternici decât rachetele ruşilor.

UPDATE 07:00 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-un nou discurs, că Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul şi că ucrainenii sunt mai puternici decât rachetele ruşilor, scrie News.ro.

UPDATE 06:30 În același timp, ambasadorul SUA la Kiev, Bridget Brink, a condamnat atacul asupra penitenciarului Olenivka, calificându-l într-un mesaj postat în social media drept “de neconceput” și a transmis că SUA vor trimite Ucrainei tot ce are nevoie pentru a se apăra de ”agresiunile îngrozitoare” ale Rusiei, transmite News.ro.

UPDATE 06:00 O primă navă cu cereale ucrainene ar plutea pleca luni din portul ucrainean Odesa, conform acordului încheiat cu Rusia pe 22 iulie, a anunţat duminică preşedinţia turcă, în timp ce la Kiev preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat că în urma invaziei ruse anul acesta recolta de cereale ar putea fi în Ucraina la jumătate din cantitatea obişnuită, transmite Agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident