MENIU

Putin: Vietnamul ar putea deveni prima țară cu care vom crea o zonă de liber-schimb

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, marți, că Vietnamul ar putea deveni prima țară cu care Rusia va încheia un  acord privind crearea unei zone de liber-schimb între Uniunea namală condusă de Rusia și Vietnam. Anunțul vine după ce Putin a avut o întrevedere, la Soci, cu secretarul general al Partidului comunist vietnamez Nguyen Phu Trong, informează AFP, citată de Agerpres. 

"Discuțiile sunt în etapa finală și Vietnamul ar putea deveni prima țară cu care se va încheia un astfel de acord", a declarat Vladimir Putin, la sfârșitul discuțiilor cu oficialul vietnamez.

Creată în 2010, Uniunea vamală dintre Belarus, Kazahstan și Rusia scutește de taxe vamale mărfurile care circulă între aceste trei state și permite libera lor circulație în interiorul Uniunii.

În luna august, Rusia a impus un embargo asupra multor produse alimentare, provenite din țările Uniunii Europene, ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei, mai notează AFP. Totodată, gigantul rus Gazprom a anunțat, într-un comunicat, că a semnat un acord cu grupul public vietnamez de hidrocarburi PetroVietnam, pentru explorarea în comun a zăcămintelor din regiunea Orenburg și în districtul autonom Yamal-Nenets (nord-vestul Siberiei).

 

Mai multe pe Agerpres.