MENIU

Putin, revoltat de cazul unui imigrant care a violat un copil de 10 ani la Viena. Pedeapsa, anulată

Preşedintele Rusiei, Vladimir Puţin, nu a ratat ocazia de a comenta scandalul declanşat de o decizie a Curţii Supreme din Austria, care a anulat condamnarea pentru viol a unui irakian, motivând că tribunalul inferior care a pronunţat sentinţa ar fi trebuit să verifice dacă nu cumva violatorul credea că victima a consimţit actul sexual.

De notat că Vladimir Puţin a criticat achitarea violatorului deşi, în realitate, acesta nu a fost achitat, ci i-a fost anulată condamnarea pentru viol, fiind menţinută însă cea pentru agresiuni sexuale grave.

"Într-o ţară europeană, un copil e violat de un migrant şi justiţia îl eliberează din două motive: vorbea prost limba ţării şi nu a înţeles că băiatul era un băiat", a spus Puţin, la o conferinţă de presă susţinută în Astrahan, potrivit thelocal.at.

"O societate care nu îşi poate apară copiii nu are viitor. Nici măcar nu îmi pot explică raţionamentul - e un sentiment de vinovăţie faţă de migranţi? Ce se întâmplă? Nu e clar", a adăugat el, conform Hotnews.ro.

"Acesta este rezultatul disoluţiei valorilor naţionale tradiţionale", a mai spus Vladimir Puţin.

În cursul acestui an, un migrant irakian în vârstă de 20 de ani a fost declarat vinovat pentru agresiuni sexuale grave şi violarea unui minor, el însuşi fiul unei imigrante sârbe, într-o piscină din Viena, fiind condamnat la şase ani de închisoare.

Dar, în octombrie, Curtea Supremă a decis menţinerea condamnării doar pentru agresiuni sexuale grave, apreciind că verdictul de viol nu este suficient dovedit.

Potrivit Curţii, prima instanţa ar fi trebuit să stabilească dacă atacatorul a crezut că victima este de acord cu actul sexual şi dacă Amir A. avea intenţia să acţioneze împotriva voinţei băiatului.

Cazul de viol va reveni în faţă tribunalului regional, cel mai probabil la începutul anului viitor. Migrantul irakian se află în prezent în închisoare, unde este ţinut izolat de ceilalţi puşcăriaşi.

În declaraţiile făcute în faţă poliţiei, Amir A. a spus că a fost vorba de o "urgenţă sexuală" în condiţiile în care soţia să a rămas în Irak şi nu a mai "făcut sex de patru luni".

Mai multe articole despre:
viol copil Vladimir Putin criza migrantilor