MENIU

Putin, despre atacurile chimice: Avem informaţii că astfel de "provocări" se mai pregătesc în Siria

Rusia nu va fi sancţionată economic pentru acţiunile din Siria. Statele din grupul G7 nu au putut să cadă de acord în această privinţă, în ciuda presiunilor Marii Britanii şi ale Statelor Unite. Rex Tillerson, şeful diplomaţiei americane, a ajuns astăzi la Moscova. În ziua vizitei diplomatului, Vladimir Putin a declarat că în Damasc se pregătesc atacuri chimice, iar acestea vor fi puse apoi pe seama regimului Assad.

Statele grupului G7 s-au întâlnit în oraşul Lucca, din Italia. O familie care până nu demult avea opt membri. Rusia, exclusă în martie 2014, este acum principalul subiect al discuţiilor.

Rex Tillerson, secretarul de stat al SUA, a spus: "Rusia s-a aliniat regimului Assad, Iranului şi Hezbollahului. Este aceasta o alianţă pe termen lung care să servească interesele Rusiei?"

Şeful diplomaţiei americane a continuat să critice Rusia pentru că a permis atacul chimic din provincia siriană Idlib, soldat cu peste 80 de morţi. Rex Tillerson a cerut Moscovei să abandoneze regimul de la Damasc şi a avertizat că zilele lui Assad la cârma ţării sunt numărate.

În ziua vizitei lui Rex Tillerson la Moscova, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că rebelii anti-Assad pregătesc atacuri chimice în Damasc şi că acestea vor fi puse pe seama guvernului sirian.

"Avem informații din mai multe surse care indică pregătirea unor astfel de provocări — nu le pot califica altfel — și în alte regiuni ale Siriei, inclusiv în suburbiile de la sud de Damasc', a declarat Putin după ce a fost întrebat de un ziarist dacă se așteaptă la noi lovituri aeriene americane în Siria, cum a fost atacul cu rachete asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat ca represalii ale SUA după atacul cu arme chimice din provincia Idlib.

'Se intenționează plasarea unor anumite substanțe și utilizarea lor să fie pusă pe seama autorităților siriene' a completat liderul de la Kremlin în declarațiile acordate presei în timpul vizitei pe care o efectuează la Moscova președintele Italiei, Sergio Mattarella.