MENIU

Protestele de stradă iau amploare în Armenia

Mii de armeni au manifestat, pentru a doua seară la rând, în capitala Erevan, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de scumpirea electricităţii.

Mulţimea a încercat să ajungă în zona Palatului prezidenţial, însă forţele de ordine au împiedicat marşul celor peste 6.000 de oameni. Zeci de persoane au fost arestate în timpul acestui al doilea marş eşuat.

Puţin mai devreme, forţele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa un marş similar şi au reţinut în jur de 200 de demonstranţi care agitaseră steaguri naţionale pe "ritmul" unor sloganuri precum "Ruşine!" şi "NU hoţiei!"

De la 1 august, tarifele pentru curentul electric ar urma să fie majorate cu 17-22% în Armenia. Furnizorul local de electricitate este o companie rusă, care invocă deprecierea dramului, moneda fostei republici sovietice.

De dimineaţă, forţele de ordine au folosit, din nou, tunuri de apă pentru a "calma spiritele". Armenii, neputincioşi în faţa jeturilor de apă care-i loveau cu putere, au format grupuri şi au stat jos pe străzi:

Mai multe articole despre:
proteste Armenia manifestaţii Erevan