MENIU

PROTESTE VIOLENTE la Moscova. Mii de oameni au ieşit ÎN STRADĂ. Peste O SUTĂ, ARESTAŢI

PROTESTE VIOLENTE la Moscova. Mii de oameni au ieşit ÎN STRADĂ. Aleksei Navalnîi, ARESTAT / Foto: independent.md

Mii de ruşi au ieşit, marţi, în stradă, în centrul Moscovei, în semn de susţinere pentru opozantul lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi. Disidentul rus Navalnîi a fost arestat în timp ce încerca să ajungă la manifestaţia organizată de simpatizanţii săi, relatează postul tv Dojd, citat de AFP. UPDATE: Peste o sută de protestatari au fost arestaţi.

Peste o sută de oameni au fost arestaţi la Moscova, la un protest faţă de regimul lui Vladimir Putin. Printre ei, şi opozantul numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care a încălcat măsura arestului la domiciliu şi a luat parte la manifestaţie, la doar câteva ore după ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare.

1.500 de ruşi au participat la protestul neautorizat faţă de regimul de la Kremlin. Cei mai mulţi protestatari au ieşit în stradă la îndemnul lui Aleksei Navalnîi, un critic fervent al lui Vladimir Putin.

Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, precum şi arest la domiciliu timp de două luni. A sfidat însă măsura arestului la domiciliu şi a luat parte la manifestaţia din centrul Moscovei. Pentru asta a fost luat pe sus de poliţişti, sub privirile protestatarilor.

Critic ferm al corupţiei din rândul elitei ruse, Navalnîi a fost găsit vinovat pentru deturnarea a 400 de mii de euro, în detrimentul unei companii franceze de produse cosmetice. Avocat de profesie, Navalnîi a condus protestele de stradă de după alegerile parlamentare din Rusia, din decembrie 2011 şi a candidat fără succes la primăria Moscovei anul trecut.