MENIU

PROTESTE violente în Bosnia-Herţegovina: sediul Guvernului cantonal de la Sarajevo, INCENDIAT

PROTESTE VIOLENTE la Sarajevo. FOTO: Mediafax FOTO

Manifestanţi furioşi din cauza situaţiei economice a Bosniei au pătruns cu forţa în sediul Guvernului cantonal de la Sarajevo, au început să îl devasteze şi l-au incendiat, a anunţat televiziunea oficială locală.

"Protestatari au spart ferestre, au dat foc gheretelor paznicilor şi unor birourilor" ale Guvernului cantonal, a adăugat aceeaşi sursă. Manifestanţi au devastat şi incendiat sediul Guvernului cantonal de la Tuzla, în nord-estul Bosniei.

Manifestanţi furioşi au pătruns ilegal, vineri, şi în sediul Guvernoratului din Tuzla (nord-est) şi au incendiat instituţia.

Aproximativ 100 de tineri cu cagule pe feţe, mulţi fiind fani ai unor echipe de fotbal, au pătruns în clădire şi au început să distrugă mobilierul.

Sute de agenţi ai forţelor de ordine s-au repliat la aproximativ 100 de metri de instituţie şi pregătesc o intervenţie în forţă.

Alţi peste 5.000 de manifestanţi prezenţi în Piaţa aplaudau. Unul dintre liderii manifestanţilor, Aldin Siranovici, a declarat că principala revendicare este demisia Guvernului de la Sarajevo. "Ne fură de 25 de ani şi ne ruinează viitorul. Vrem să plece", a spus el.

Este vorba de cea mai amplă manifestaţie organizată în Bosnia-Herţegovina după proclamarea independenţei acestei foste republici iugoslave după războiul intercomunitar din 1992-1995.

Afectată de corupţie endemică, această ţară balcanică de 3,8 milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace din Europa.

Mai multe articole despre:
Sarajevo proteste violente bosnia-herţegovina