MENIU

Proces INEDIT în Statele Unite: Femeie concediată de angajator deoarece copiii ar fi făcut zgomot în timpul conferințelor video de telemuncă

drisana rios

Drisana Rios, o femeie de 35 de ani din San Diego, California, a afirmat, la procesul intentat companiei unde a lucrat, că și-a pierdut jobul după ce un șef s-ar fi plâns de gălăgia făcută de copii în timpul callurilor de muncă. Femeia din Statele Unite a afirmat că a muncit în pandemie mai mult decât niciodată, jonglând între sarcinile de muncă și îngrijirea propriilor copii. Conform publicației The New York Times, Drisana Rios și-a desfășurat activitatea profesională de acasă în perioada pandemiei de SARS-CoV-2, începând cu martie 2020.

Femeia din San Diego a dat în judecată brokerul de asigurări Hub International luna trecută, invocând discriminarea de gen. Drisana Rios a lucrat remote din luna martie, momentul în care pandemia a ajuns și pe teritoriul Statelor Unite. Pe lângă jobul la firma de asigurări, femeia a trebuit să se ocupe și de educația unei fetițe de patru ani și a unui băiețel de doar un an. Deși a afirmat că SARS-CoV-2 a complicat lucrurile, Drisana Rios susține că și-a respectat deadline-urile.

Femeia de 35 de ani din San Diego a lucrat la Hub International din august 2019. Drisana Rios și-a argumentat poziția în procesul intentat companiei unde a lucrat și prin niște deadline-uri extrem de dificil de atins, pe care șeful direct i le-a impus angajatei în perioada în care au lucrat de acasă. Deși a insistat ca video-conferințele să nu fie planificate la ora prânzului, Hub International a insistat pe acest aspect, asta chiar dacă Drisana Rios trebuia să se ocupe în acest interval de copiii de patru și respectiv un an. Americanca s-a plâns în cadrul procesului și de o abordare sexistă, care a dus la o relație de muncă părtinitoare, conform acesteia.

Mai multe articole despre: