MENIU

Principalul opozant al Kremlinului, condamnat la închisoare

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a fost condamnat, luni, la 20 de zile de închisoare pentru îndemn la manifestații neautorizate, ceea ce îi va suspenda campania pentru alegerile prezidențiale din martie, relatează AFP.

"Este un cadou pentru aniversarea lui Putin", a declarat opozantul rus, după pronunțarea sentinței, în timp ce președintele rus va sărbători, sâmbătă, împlinirea vârstei de 65 de ani.

"Bătrânului Putin îi era atât de teamă de manifestațiile noastre în diverse regiuni, încât a decis să își facă un mic cadou pentru aniversarea sa. Este mult mai liniștit", a adăugat el, pe Twitter.

În campanie, pentru a-l înfrunta pe Vladimir Putin la prezidențialele din martie, Aleksei Navalnîi a fost reținut mai multe ore, vineri, de poliție, în momentul în care se pregătea să plece la o manifestație, totuși autorizată de autorități, la Nijni Novgorod, la 400 de kilometri est de Moscova, scrie AGERPRES.

Cu toate acestea, sâmbătă a mers la Orenburg, în Siberia, și duminică la Arhanghelsk (nord-vest) pentru întâlniri cu simpatizanții săi.

Ultima condamnare a lui Aleksei Navalnîi la pedeapsă cu detenție administrativă a avut loc în iunie, când a fost închis 25 de zile pentru că a organizat o manifestație interzisă de autorități, la care însă au participat mulți tineri și s-a încheiat cu sute de arestări.

Mai multe articole despre:
Aleksei Navalnîi