MENIU

Primul ministru al Bulgariei: "Putin ne iubeşte". Explicaţia sa este halucinantă

O fotografie în care liderul de la Kremlin ţine în braţe un căţel a fost interpretată ca un semn bun pentru politică externă a Sofiei.

Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, a făcut o declaraţie controversată la postul privat bTV. “Putin ne iubeşte”, a spus Borisov, susţinând că ruşii au realizat că ţară sa este “mai previzibilă” decât alte state membre ale Uniunii Europene şi “respectă regulile cu stricteţe”. Dovada invocată de şeful guvernului de la Sofia în sprijinul afirmaţiei sale este însă cel puţin bizară.

Mai precis, este vorba despre faptul că în calendarul oficial cu preşedintele rus pe 2016 acesta apare strângând în braţe căţelul Buffy, un dulău ciobănesc primit în dar de la Borisov în 2010. În acel moment, liderul rus venise la Sofia pentru a discuta despre o posibilă investiţie rusească în construcţia unei centrale nucleare în Bulgaria, plan care ulterior a fost abandonat, singurul rezultat concret al vizitei fiind că Putin s-a ales cu un câine, scrie inprofunzime.md.

Declaraţia lui Borisov privind dragostea care i-o poartă Putin pare de altfel infirmată de faptul că în ultima zi a lui 2015, Gazprom ar fi ameninţat cu stoparea livrărilor de gaze către Bulgaria.

Imaginea din calendarul cu Vladimir Putin care l-a făcut "fericit" pe Borisov: