MENIU

Primul caz de infectare cu Zika înregistrat în Rusia

<p>VIRUSUL ZIKA. Primul caz de contagiere &icirc;nregistrat &icirc;n Germania</p>

Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost înregistrat în Rusia, fiind vorba despre o persoană care s-a întors din vacanță din America Centrală, a anunțat azi Institutul de monitorizare a protecției consumatorului din țară, potrivit agenției de presă Tass.

"Persoana infectată cu virusul Zika este internată în prezent la un spital de boli infecțioase, iar condiția ei este stabilă. Și membrii familiei sale au fost plasați sub monitorizarea medicilor, nicio manifestare clinică a virusului nu a fost depistată la aceștia și rezultatele testelor pentru Zika au ieșit negative în cazul acestora", a precizat biroul de presă al institutului.

Persoana infectată cu virusul Zika a fost anterior într-o călătorie în Republica Dominică din Caraibe, America Centrală.

Institutul de monitorizare a precizat că au fost luate toate măsurile necesare în privința pasagerilor care s-au aflat la bordul aceleași aeronave cu care a călătorit și persoana infectată și că nu există amenințări la adresa sănătății pasagerilor respectivi.

Virusul Zika, depistat în peste 30 de țări, ar fi responsabil de unele malformații cu care se nasc copiii precum microencefalia. Brazilia, cea mai afectată țară de acest virus care se transmite prin înțepătura țânțarilor Aedes, investighează posibila legătură dintre Zika și cele 4.300 de cazuri posibile de microencefalie în țară.

Nu există vaccin sau tratament pentru combaterea virusului, care cauzează strări de febră moderată, iritații și ochi roșii. Aproximativ 80% dintre pacienții infectați nu prezintă simptome.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat Zika urgență medicală globală pe 1 februarie pe fondul unei posibile legături cu microencefalia.

Sursa: Mediafax

Mai multe articole despre:
Rusia Europa zika virusul Zika