MENIU

Prigojin, prima reacție după discursul lui Putin: În curând, Rusia va avea un nou președinte!

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, a oferit un răspuns în urma discursului președintelui rus Vladimir Putin.

Mercenarii Wagner spun că a început oficial războiul civil! Cod roșu de urgență în Rusia. Vladimir Putin a decretat starea antiteroristă după ce mercenarii lui Evgheni Prigojin au declanșat o lovitură de stat militară. Grupul Wagner înaintează spre Moscova, în timp ce forțele de securitate ruse au încercuit centrul Wagner din Sankt Petesburg. Drumuri principale din Rusia au fost blocate, iar multe blindate se află deja pe străzile Capitalei. Președintele rus Vladimir Putin le-a declarat război teroriștilor și a promis măsuri fără precedent împotriva celor care sabotează puterea din interior. 

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, a oferit un răspuns în urma discursului președintelui rus Vladimir Putin.

„Pypa (porecla lui Putin, n.r.) a făcut o alegere greșită. În curând, vom avea un nou președinte”, a transmis grupul Wagner.

 

Vladimir Putin a avertizat că cei aflați pe „calea trădării” sau a rebeliunii armate vor fi „pedepsiți” după ce șeful grupului paramilitar Wagner a declarat că trupele sale au preluat controlul asupra instalațiilor militare din două orașe rusești, cufundând țara în criză.

Putin a promis un răspuns dur și pedepsire a celor implicați în rebeliune armată. 

"Orice acțiuni care ne rup unitatea sunt o lovitură în spatele poporului nostru", a spus el.
    
Putin a spus că forțele armate „au primit ordinele necesare” și „vor fi luate și măsuri decisive pentru a stabiliza situația de la Rostov”.

Putin a făcut apel la forțele Wagner „împinse în provocarea unei rebeliuni militare”, spunând în acest moment, „avem nevoie de unitate, consolidare și responsabilitate”.
    
Putin a descris evenimentele de la Rostov drept o insurecție. El a spus că situația de la Rostov „rămâne dificilă în timpul revoltei armate” și „funcționarea administrației civile și militare este practic blocată”.
    
Totodată, Putin a spus că țara a fost „trădată de cei care încearcă să organizeze o revoltă, împingând țara către anarhie și fratricid”.
    
"Tulburările interne reprezintă o amenințare de moarte pentru statul nostru, pentru noi ca națiune", a mai spus Putin.