MENIU

#Brexit - Soarta Europei se decide la Bruxelles. Se extinde Zona Euro?

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar intenţiona să extindă zona euro la toate ţările membre ale Uniunii Europene, ca reacţie la ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, afirmă surse citate de Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit mediafax.ro.

Juncker ar dori accelerarea integrării europene prin admiterea tuturor ţărilor UE în zona euro, conform sursei citate.

În prezent, din zona euro fac parte 19 ţări europene. Marea Britanie, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Polonia, România şi Suedia nu sunt membre ale zonei euro.

PROMOTIE MARE LA eMAG!!! CONSULTATI OFERTELE AICI!!!

Britanicii au votat, la 23 iunie, într-un referendum istoric pentru relația lor cu UE, dar și pentru viitorul Uniunii Europene în general și al sutelor de milioane de cetățeni care trăiesc în statele membre. Noaptea numărării voturilor a fost una dramatică. După ce sondajele date publicității în seara de joi au indicat o victorie a pro-europenilor, rezultatele oficiale au început să curgă în favoarea taberei care cere ieșirea din UE. 

51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor. Aproape 17 milioane de britanici au votat pentru Brexit, faţă de 15,7 milioane pentru UE. Rata de participare a fost de 72,2%, iar peste 26.000 de buletine de vot au fost anulate.

Mai multe articole despre:
EURO 2016 JUNCKER