MENIU

Luare de ostatici într-un oraş din nordul Franţei. Cel mai probabil, o tentativă de jaf

PRESĂ: Luare de ostatici într-un oraş din nordul Franţei. Mai multe persoane, împuşcate
PRESĂ: Luare de ostatici într-un oraş din nordul Franţei. Mai multe persoane, împuşcate

Teroare într-un oraş din nordul Franţei. Mai multe persoane au fost luate ostatice în Roubaix, oraş situat în apropierea graniţei cu Belgia. 70 de poliţişti au fost mobilizaţi în zonă. Potrivit presei franceze, incidentul nu a avut legătură cu atentatele de la Paris.

UPDATE, ora 23:30. Criza ostaticilor s-ar fi încheiat. Potrivit Prefecturii, trei persoane au fost sechestrate. Toate au fost eliberate.

Unul dintre hoţi ar fi fost ucis în schimbul de focuri cu politiştii, iar al doilea tâlhar a fost arestat.

UPDATE, ora 22:50. Doi ostatici au reuşit să fugă din clădirea ocupată de indivizi înarmaţi.

UPDATE, ora 22:10. "Potrivit concluziilor preliminare, nu este vorba de un act terorist, ci de o tentativă de jaf", a declarat un oficial din cadrul poliţiei locale, citat de MEDIAFAX.

Un alt oficial a declarat că nicio persoană nu a fost rănită.

UPDATE, ora 22:50. Surse din rândul forțelor de ordine au afirmat că două sau trei persoane s-au refugiat într-o locuință aparținând unui cuplu pe care se pregăteau să o jefuiască.

La sosirea brigăzii de luptă împotriva criminalității au avut loc schimburi de focuri, poliția fiind alertată în legătură cu această spargere, indivizii înarmați luând ostatici persoanele care se aflau în casă.

Primăria din Roubaix a făcut cunoscut că este vorba despre un "jaf".

La rândul ei, poliția a afirmat că, pentru moment, nu poate fi stabilită o legătură cu atentatele comise la 13 noiembrie la Paris.

Potrivit BFMTV, doi hoţi ar fi fost prinşi în flagrant de o patrulă de poliţie. Hoţii ar fi tras mai multe focuri de armă asupra poliţiştilor şi apoi ar fi luat ostatici.

"Există o intervenţie în curs de desfăşurare, ca urmare a unei luări de ostatici. În prezent, zona este izolată. Directorul unei bănci şi familia sa au fost luaţi ostatici", potrivit unei surse citate de Le Figaro.

O sursă din cadrul echipelor de prim-ajutor a informat că s-au înregistrat mai mulţi răniţi, ca urmare a schimbului de focuri.

Comisariatul din Roubaix și serviciile locale de prim-ajutor au confirmat o operațiune de anvergură în cartierul Van Gogh.

Zona a fost încercuită de forţele de securitate.

Potrivit autorităţilor franceze, luarea de ostatici nu are legătură cu atentatele teroriste produse la Paris.