MENIU

Premierul Turciei, despre acordul cu UE pentru imigranți. Care sunt dificultățile întâmpinate

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a declarat joi că există anumite dificultăți în interiorul Uniunii Europene în finalizarea termenilor unui acord asupra migrației, dar a adăugat că speră într-un rezultat pozitiv la discuțiile de la Bruxelles vineri, informează Reuters.

"Vedem că există anumite dificultăți în cadrul UE... în finalizarea acestor termeni (din propunerea Turciei)", a declarat Davutoglu reporterilor pe aeroportul din Ankara. 

"Nu vom accepta nicio propunere care va transforma Turcia într-o închisoare deschisă pentru migranți. Toată lumea trebuie să știe acest lucru... Noi sperăm că va fi un rezultat bun pentru Turcia, Uniunea Europeană și migranți", a spus el.

 "Am discutat aceasta cu (cancelarul german) Merkel la telefon săptămâna trecută și cu (președintele Consiliului European) Tusk când a fost la Ankara", a spus el, înainte de a pleca la Bruxelles. 

Davutoglu, care se întâlnește cu liderii UE vineri pentru a încerca finalizarea unei strategii pentru a opri fluxul de migranți prin Turcia spre Europa, a declarat de asemenea că nu va accepta niciun acord care să transforme Turcia într-o "închisoare deschisă" pentru migranți, notează Reuters. 


Mai multe articole despre:
alegeri Turcia premier anunţ Ahmet Davutoglu deciyii