MENIU

Premierul ceh, despre rezultatul referendumului din Scoția: Lumea n-a înnebunit chiar de tot

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a primit cu bucurie rezultatul referendumului, din Scoția, și l-a perceput ca pe o dovadă a faptului că "lumea nu a înnebunit chiar de tot", transmite vineri EFE.

"Rezultatul referendumului m-a făcut foarte fericit", a spus social-democratul ceh, a cărui țară s-a separat de statul vecin Slovacia, în 1993, în urma unui acord politic între cele două părți, informează Agerpres.

Potrivit rezultatelor, date publicității vineri, scoțienii s-au pronunțat pentru menținerea în cadrul Regatului Unit la referendumul pe această temă, organizat joi. Dacă inițiativa secesionistă ar fi avut succes, s-ar fi declanșat "un val de naționalism", a spus premierul ceh, în opinia căruia "cel mai bun viitor pentru Europa este integrarea, nu dezmembrarea".

"Este bine că, în loc să ne pregătim să ne confruntăm cu consecințele separatismului scoțian, putem să ne concentrăm acum pe Europa, să consolidăm economia și stabilitatea în țările din jurul nostru", a mai spus Sobotka, făcând aluzie la criza din Ucraina.

Mai multe articole despre:
Europa referendum Scoţia premier ceh