MENIU

Președintele unei universități din SUA le cere studenților să poarte arme, deși este interzis

Preşedintele Universităţii Liberty din Statele Unite, Jerry Falwell Jr., le-a cerut studenţilor să poarte arme, în urma atacului armat din statul California, deşi în majoritatea campusurilor universitare armele sunt interzise, relatează CNN. 

"Întotdeauna am gândit că, dacă mai mulţi oameni buni ar avea permise de port-armă, i-am putea termina pe musulmanii aceia înainte de a veni să ucidă", a declarat Falwell. El a precizat că nu se referă la toţi musulmanii, ci doar la cei care comit atacuri.

Comentariile sale au fost criticate de Ibrahim Hooper, de la Consiliul pentru Relaţii Islamice Americane, care apreciază că aceste afirmaţii agravează retorica inflamatorie la adresa musulmanilor.

Syed Rizwan Farook şi Tashfeen Malik, cei doi soţi care au comis atacul armat soldat cu 14 morţi la San Bernardino, în statul american California, erau musulmani. David Bowdich, un oficial de la FBI, a precizat că autorităţile investighează acest atac ca un act de terorism.

Farook era coleg cu participanţii la petrecerea de la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, pe care au atacat-o. În cursul atacului, Tashfeen Malik a postat pe Facebook un mesaj de loialitate faţă de Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

În urma atacului, preşedintele Barack Obama a pledat pentru consolidarea controlului asupra armelor, pentru ca astfel de incidente "să fie mai rare, nu normale".

Preşedintele Universităţii Liberty apreciază însă că limitarea armelor este o idee proastă după tot ce s-a întâmplat la San Bernardino. Falwell a precizat că deţine el însuşi o armă şi consideră că dacă persoanele aflate la petrecerea din San Bernardino ar fi fost înarmate, rezultatul ar fi fost altul.

De aceea, el i-a încurajat pe studenţi să-şi ia permise de port-armă, notând că Universitatea Liberty oferă un curs gratuit de antrenament.