MENIU

Președintele Ucrainei: Alegerile din estul separatist sunt o farsă

<p>Petro Poroşenko</p>

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a calificat alegerile, care s-au desfășurat în regiunile separatiste proruse din estul țării, Donețk și Lugansk, drept ”o farsă sub amenințarea tancurilor și în bătaia puștii”, informează EFE, citată de Agerpres.

”Farsa cu tancuri și puști pusă la cale de două organizații teroriste (...) este un fapt teribil care nu are nimic în comun cu expresia voinței cetățenilor”, a declarat Poroșenko, potrivit biroului său de presă, făcând referire la așa-zisele scrutine prezidențiale și legislative care s-au desfășurat, duminică, în republicile autoproclamate Donețk și Lugansk.

”Ucraina va acționa într-o manieră adecvată la această provocare”, a mai spus Poroșenko, potrivit AFP.

Șeful statului ucrainean și-a exprimat speranța că Rusia nu va recunoaște rezultatul acestor 'pseudo-alegeri' care contrazic acordurile de la Minsk, privind reglementarea conflictului din estul Ucrainei.

”Mă bazez pe Rusia să nu recunoască așa-zisele alegeri pentru că sunt o încălcare clară a protocolului de la Minsk, din 5 septembrie, care a fost semnat și de reprezentantul Rusiei”, a subliniat Petro Poroșenko, citat de Reuters.