MENIU

Președintele Tunisiei: Nu putem face față singuri jihadiștilor.Trebuie aplicată o strategie globală

<p>Președintele Tunisiei: Nu putem face față singuri jihadiștilor.Trebuie aplicată o strategie globală</p>

Președintele tunisian, Beji Caid Essebsi, care s-a deplasat la locul unde a avut loc sângerosul atentat, la un hotel din stațiunea Sousse, a declarat, vineri, că Tunisia nu poate face singură amenințării jihadiste și trebuie pusă în aplicare o strategie "globală".

"Am realizat astăzi că Tunisia se află în fața unei mișcări internaționale. Ea nu poate răspunde singură la aceasta", a subliniat șeful statului la hotelul Marhaba din Port El Kantaoui, unde 28 de persoane au fost ucise de un bărbat înarmat.

"Ca dovadă, în aceeași zi, la aceeași oră, Franța a fost ținta unei operațiuni similare, Kuweitul de asemenea. Este dovada că trebuie o strategie globală și că toate țările democratice trebuie să-și unească forțele", a subliniat președintele tunisian.

"Sper că aceasta este ultima dată deoarece suntem hotărâți să luăm cele mai dureroase măsuri pentru a face față unui flagel chiar mai dureros", a subliniat șeful statului tunisian.

Atacul a fost comis de un student tunisian, care a acționat singur și nu se numără printre cei suspectați că ar avea legături cu organizații teroriste, fapt care nu exclude posibilitatea ca o astfel de grupare să fie în spatele atacului, ce nu a fost deocamdată revendicat.

Pe data de 18 martie un alt atac terorist a fost comis în capitala Tunis, la Muzeul Bardo, soldat cu moartea a 21 de turiști și a unui polițist tunisian și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Atentat în Tunisia: 37 de persoane au murit și alte 36 au fost grav rănite