MENIU

Plătiți-vă datoria față de săraci, spune Papa Francisc în enciclica asupra mediului înconjurător

Cele peste 190 de pagini ale „implicării” Papei Francisc în dezbaterea cu privire la schimbările climatice pun degetul pe rană: indiferența celor bogați stă la originea unui potențial dezastru ecologic.

Vaticanul a anunțat, de altfel, că cele 20 de milioane de persoane care urmăresc contul de Twitter al Papei Francisc vor fi supuse unui veritabil 'bombardament' cu mesaje ce vor explica, succint, principalele idei ale enciclicei asupra mediului înconjurător intitulată „Laudatio si” (Slavă ție).

Prin 'Laudatio si', Papa face un apel la 'schimbări profunde' ale stilului de viață, ale modelelor de producție și consum și a structurilor de putere, pentru a limita la maximum folosirea resurselor neregenerabile, pentru a modera consumul, maximiza eficiența și pentru reutilizare și reciclare.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, monseniorul Federico Lombardi, a menționat că va fi difuzat și distribuit un rezumat, tradus în 21 de limbi, al documentului prezentat de suveranul potif, care are în total 191 de pagini.

Pentru o bună diseminare și înțelegere a enciclicei, Biserica Catolică a stabilit ca toate conferințele episcopale din lume să organizeze conferințe și diferite evenimente consacrate acestui subiect de importanță majoră.

Mai multe articole despre:
schimbări climatice PAPA FRANCISC enciclică