MENIU

PLANUL SECRET AL RUSIEI, dezvăluit de analişti

PLANUL SECRET AL RUSIEI, dezvăluit de analişti

Rusia visează să creeze în estul Ucrainei un stat "independent", aşa cum a procedat în trecut în Georgia şi Republica Moldova, apreciază analişti de la Moscova, un obiectiv care pare realizabil în contextul în care sepratiştii proruşi câştigă teren.

Preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat duminică la abordarea problemei unui "statut statal" pentru estul Ucrainei, cu o zi înainte de discuţii între reprezentanţi ai Moscovei, Kievului, şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care au loc luni la Minsk, scrie mediafax.ro.

"Această alegere a cuvintelor nu este întâmplătoare", a declarat pentru AFP expertul rus Fiodor Lukianov, redactor-şef al revistei "Russia in Global Affairs".

Chiar dacă Kremlinul a afirmat că preşedintele nu a evocat niciodată crearea unui stat independent în sud-estul Ucrainei, cu populaţie majoritar rusofonă, Rusia, care a cerut până acum doar o autonomie mai mare pentru aceste regiuni - un statut inadmisibil în opinia Kievului -, "se comportă acum în mod diferit", este el de părere.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina analişti Vladimir Putin