MENIU

Piloții elicopterului militar spaniol prăbușit în mare nu fuseseră răpiți

Armata spaniolă a anunțat că a localizat joi cadavrele celor trei membri ai echipajului elicopterului militar care s-a prăbușit în mare în urmă cu o săptămână, în largul coastelor Africii, potrivit AFP.

'Cele trei corpuri se află în elicopter', iar epava acestuia a fost localizată pe fundul mării, a declarat ministrul spaniol al apărării, Pedro Morenes, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Agerpres

'Toate eforturile sunt desfășurate pentru a ajuta familiile și a recupera corpurile camarazilor noștri', a adăugat ministrul.

Epava superpumei a fost reperată miercuri. Aparatul s-a scufundat la adâncimea de 40 m, aflându-se pe fundul mării, la circa 250 mile (460 km) sud-est de arhipelagul Canare și la 74 km sud-vest de Dakha, oraș în Sahara Occidentală, controlată de Maroc.

Elicopterul s-a prăbușit în timp ce revenea din Senegal, dintr-o misiune de antrenament, la baza sa în insulele Canare.

În aceeași zi, Marocul comunicase Madridului că membrii echipajului fuseseră salvați de o navă de pescuit care urma să-i transporte până la portul Dakha.

Dar acea navă nu a mai fost găsită niciodată. Un important dispozitiv de cercetare aeriană și maritimă fusese lansat, existând și ipoteza că cei trei militari ar fi putut fi răpiți de traficanți de carne vie, foarte activi în zonă.