MENIU

Petro Poroșenko l-a destituit pe guvernatorul regiunii proruse Donețk

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a destituit vineri pe guvernatorul regiunii separatiste proruse Doneţk, milionarul Serghei Taruta, şi a numit în locul său un general, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Sviatoslav Ţegolko, citat de agenţia Interfax Ucraina, relatează AFP,  potrivit  Mediafax

Generalul Oleksandr Kihtenko, în vârstă de 58 de ani, fost comandant al trupelor Ministerului de Interne, îl înlocuieşte pe Taruta, originar din regiune, numit în acest post în martie pentru a pune capăt rebeliunii separatiste proruse.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a lansat, în aprilie, o vastă operaţiune "antiteroristă" împotriva grupurilor insurgente separatiste din regiunile Lugansk şi Doneţk. Kievul şi Occidentul au acuzat Rusia de alimentarea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 3.200 de morţi în ultimele cinci luni.

Insurgenţii separatişti şi Kievul au semnat pe 5 septembrie un armistiţiu, urmat de un memorandum oficializat pe 19 septembrie, însă confruntări continuă să aibă loc în unele zone disputate, în special la aeroportul din Doneţk.

 Mai  multe pe Mediafax

Mai multe articole despre:
decizii guvernator Doneţk Petro Poroşenko prorus