MENIU

Peste 80 de morţi în viituri produse în nordul Afganistanului

<p>Peste 80 de morţi &icirc;n viituri produse &icirc;n nordul Afganistanului</p>

Viituri produse în nordul Afganistanului după două zile de ploi torenţiale au provocat peste 80 de morţi şi numeroşi dispăruţi, au anunţat vineri surse oficiale, citate de AFP.

Potrivit unui bilanţ comunicat de oficiali locali pentru AFP, inundaţiile provocate de aceste viituri au provocat moartea a 43 de persoane în provincia Jowzjan, 33 în Faryab şi şase în provincia Sar-e Pul.

La faţa locului au fost trimise elicoptere pentru localizarea şi salvarea persoanelor sinistrate, a precizat aceeaşi sursă.
Satele şi terenurile agricole au fost măturate de ape, obligând locuitorii să se refugieze pe acoperişuri.
Cel puţin "43 de cadavre au fost găsite" până în prezent, a declarat pentru AFP şeful poliţiei din Jowzjan, Faqir Mohammad Jowzjani.

"Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate cu elicoptere, dar multe sunt blocate în continuare pe acoperişurile caselor lor, în timp ce altele au fost date dispărute", potrivit aceleiaşi surse.

Mohammadullah Batash, guvernatorul provinciei Faryab, a avertizat, la rândul său, că bilanţul va creşte în orele următoare în această regiune de la graniţa cu Turkmenistan.

"Bilanţul provizoriu se ridică la 33 de morţi şi peste 2.000 de case sunt distruse în întregime", în timp ce ploile torenţiale care împiedică ajutoarele continuă să afecteze regiunea, a precizat guvernatorul.

În provincia Sar-e Pul, din nord, viiturile au provocat cel puţin şase morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu şi peste zece dispăruţi, a anunţat guvernatorul Abdul Jabar Haqbeen.

Inundaţiile au distrus în întregime terenurile agricole şi fermele în toată regiunea.

Aceste viituri, în faţa cărora locuinţele precare nu au rezistat, se produc frecvent în sezonul ploios în partea de nord a ţării.

Mai multe articole despre:
Afganistan inundaţii viituri