MENIU

Peste 25 de oameni au murit sâmbătă în urma atentatelor din oraşul sirian Alep

Mai mult de 25 de civili au murit în timpul atacurilor care au vizat zonele controlate de rebeli în estul oraşului sirian Alep, anunţă Observatorului sirian pentru drepturile omului, citat de Mediafax.

În acelaşi timp, peste două milioane de civili din oraş nu mai au acces la apă potabilă. Zonele controlate de rebeli în estul oraşului Alep au fost vizate vineri spre sâmbătă de puternice atacuri aeriene şi bombardamente pentru a cincea noapte consecutivă, în timp ce forţele guvernamentale pregătesc o amplă ofensivă menită să recaptureze întregul oraş.

Grupul de monitorizare Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunţat că bilanţul victimelor este de aşteptat să crească pentru că mai există persoane prinse sub dărâmături.

Cel puţin 47 de persoane, inclusiv şapte copii, şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor efectuate vineri.

Peste două milioane de civili din Alep nu mai au acces la apă curentă, după ce bombardamentele efectuate de forţele guvernamentale au avariat o staţie de pompare care alimenta cu apă părţile rebele din oraş, iar drept răspuns, rebelii au oprit o altă staţie de pompare care alimenta întreg oraşul.

UNICEF avertizează că întreruperea alimentării cu apă reprezintă un risc major de sănătate în zonele controlate de rebeli întrucât singurele surse alternative de apă potabilă sunt câteva puţuri contaminate.

Mai multe articole despre:
Siria atacuri teroriste ISIS 25 de victime alep siria