MENIU

Patriarhul Kirill al Rusiei, mesaj către rebelii lui Prigojin 

Patriarhul Kirill al Rusiei și-a declarat, sâmbătă, susținerea față de Vladimir Puțin și le-a cerut oamenilor lui Prigojin să renunțe la rebeliune, susținând că încercarea de a semăna discordie în țară „este cea mai mare crimă”. 

„Rugându-mă pentru o rezolvare pașnică a situației actuale, în calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse, îi îndemn pe cei care, luând armele în mână, sunt gata să le îndrepte împotriva fraților lor, să se gândească din nou. La o ameninţare comună trebuie să rămânem uniți, să depăşim nemulţumirile şi ambiţiile personale. Uneori nu a fost așa. Susţin eforturile şefului statului rus menite să prevină tulburările din ţara noastră”, se arată întrun mesaj al Patriarhului Rusiei, citat de TASS. 

„Astăzi, când frații noștri luptă și mor pe fronturi, îndeplinindu-și dezinteresat datoria, când dușmanii fac toate eforturile pentru a distruge Rusia, orice încercare de a semăna discordie în interiorul țării este cea mai mare crimă care nu are nicio justificare”, se spune în mesaj.

„Domnul să păstreze pacea și unitatea, puse în pericol de chemările la confuzie”, a mai spus Patriarhul Rusiei.

Mai multe articole despre:
kirill patriarh kirill wagner vladimir putin