MENIU

Pasarelă PRĂBUŞITĂ peste autostradă: cel puţin doi morţi. "Am auzit zgomote asurzitoare!"

Pasarelă PRĂBUŞITĂ peste autostradă: cel puţin doi morţi. 'Am auzit zgomote asurzitoare!' / Foto: nydailynews.com

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 19 au fost rănite, joi, în urma prăbuşirii unei pasarele - aflate în construcţie cu ocazia Campionatului Mondial - deasupra unei autostrăzi, la Belo Horizonte (sud-est), a anunţat Secretariatul Sănătăţii din statul Minas Gerais, relatează AFP.

Pompierii au anunţat într-un prim bilanţ moartea unei persoane şi rănirea altor 13. În total 14 echipe de pompieri au intervenit.

Preşedinta Dilma Rousseff şi-a exprimat joi seara "solidaritatea faţă de familiile victimelor, în acest moment dureros". "Guvernul se pune la dispoziţia primăriei şi autorităţilor de la Belo Horizonte pentru tot ceea ce este necesar", a adăugat ea, într-un mesaj postat pe Twitter.

Accidentul s-a produs către ora locală 15.30 (21.30, ora României), o pasarelă de ciment prăbuşindu-se peste patru vehicule - două camioane, un autobuz şi un autoturism - la o distanţă de aproximativ cinci kilometri de stadionul pe care găzduieşte meciuri din Campionatul Mondial de Fotbal.

 Partea din faţă a autobuzului, de culoarea galbenă, a fost turtită de către structură, potrivit unor imagini difuzate de o televiziune locală.

Şoferiţa autobuzului a fost ucisă pe loc, potrivit unei purtătoare de cuvânt contactate de AFP şi care nu a fost în măsură să furnizeze detalii suplimentare.

Alt vehicul strivit de structură nu era vizibil în imaginile transmise de televiziune.

 "Parcă ar fi avut loc un cutremur", a declarat un martor, Daniel Magalhães, citat de site-ul de ştiri G1 al ziarului O'Globo.

"Pământul s-a zguduit puternic. Am auzit nişte zgomote asurzitoare. M-am uitat şi am văzut o pasarelă pe jos", a adăugat acest martor.

 "Pasarela se află în faza finală de construcţie, iar muncitorii tocmai scoteau schelele (care o susţineau) atunci când a avut loc accidentul", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor din Belo Horizonte.

Pasarela, a cărei construcţie a început în urmă cu aproape un an, făcea parte dintr-un plan general de lucrări în vederea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, care se desfăşoară în perioadă 12 iunie-13 iulie, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Secretariatului pentru Lucrări Publice din cadrul Primăriei Belo Horizonte.

"Pasarela urma să deservească un BRT", o linie de autobuze de tip expres care circulă pe un drum exclusiv, potrivit purtătoarei de cuvânt.

Ea a declarat că o parte a lucrărilor a fost finalizată şi că pasarela care s-a prăbuşit, construită de către firma Cowan, urma să fie livrată la sfârşitul lui iulie.

La Belo Horizonte s-au jucat deja cinci meciuri în cadrul Campionatului Mondial. Oraşul va găzdui una dintre semifinale, marţi, între învingătorii sferturilor de finală dintre Brazilia-Columbia şi Franţa-Germania, meciuri programate vineri.