MENIU

Papa Francisc, vizită în Republica Centrafricană. Franța, îngrijorată pentru siguranța sa

Papa Francisc a ajuns la Bangui, urmând să efectueze o vizită de două zile în Republica Centrafricană, în condiții sporite de securitate, fiind dislocate special pentru acest eveniment efective din forțele misiunii ONU (Minusca), ale misiunii franceze Sangaris și ale poliției centrafricane, conform Agerpres.

Potrivit AFP, pe bulevardul care face legătura între aeroport și centrul orașului Bangui a fost desfășurat un impozant dispozitiv de forțe de ordine pentru asigurarea securității trecerii coloanei oficiale a Papei.

Oportunitatea desfășurării vizitei a fost pusă la îndoială până în ultimul moment din cauza situației, deloc pașnică, din capitala centrafricană între milițiile Seleka (majoritar musulmane) și cele anti-Balaka (creștine), cu câteva săptămâni înainte de data alegerilor.

Serviciile de informații franceze au recomandat suveranului pontif să evite totuși vizitarea unor locuri, din cadrul programului stabilit, care implică un anumit grad de risc, însă papa Francisc a transmis că nu anulează niciun obiectiv din programul vizitei. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Francesco Lombardi, a confirmat sâmbătă seară că 'întreg programul va fi respectat', conform AFP. Ministrul securității din această țară, Chysostome Sambia, a declarat că au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securității papei Francisc.

Papa va vizita duminică o tabără de refugiați, urmând ca luni să viziteze enclava musulmană PK5 din Bangui unde se va reculege la o moschee, iar apoi va oficia o mesă pe un stadion în fața a peste 20.000 de oameni.

Mai multe articole despre:
Vatican Biserica Catolica PAPA FRANCISC