MENIU

Papa Francisc, mesaj pentru tinerii care îmbrăţişează activismul social

Papa Francisc

La sfârşitul unui sinod de o lună pe tema tineretului catolic, Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe tinerii care doresc să fie buni catolici să nu devină obsedaţi de formulele doctrinare, ci să îmbine învăţăturile catolice cu activismul social pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

"Aş vrea să le spun tinerilor, în numele nostru, al tuturor adulţilor: iertaţi-ne dacă de multe ori nu v-am ascultat, dacă în loc să ne deschidem inimile, v-am asaltat urechile", a susţinut Papa în timpul slujbei pe care a oficiat-o alături de mai mulţi episcopi care au participat la sinod.

De asemenea, Papa a răspuns şi acuzaţiilor formulate împotriva sa de sferele mai conservatoare ale bisericii, conform cărora nu ar pune suficient accent pe problemele doctrinare, preferând în schimb să se adreseze unor chestiuni sociale precum migraţia, sărăcia şi mediul. În omilia sa Suvernaul Pontif a subliniat că este nevoie de ambele abordări.

El a mai spus că tinerii nu trebuie să se spele pe mâini de problemele aproapelui, ci trebuie să se "murdărească" dacă doresc să urmeze exemplul lui Iisus, "nu ca specialiştii sacrului ci ca martori ai iubirii care mântuieşte".

Mai multe articole despre:
PAPA FRANCISC mesaj pentru tineri