MENIU

Papa Francisc și-a început turneul sud-american. Prima etapă: Ecuador

Papa Francisc a sosit duminică în Ecuador, prima etapă a turneului său de de opt zile pe continentul unde s-a născut - America de Sud. Periplul sud-american al Sfântului Părinte va continua cu vizite în Bolivia și Paraguay.

Papa Francisc a coborât din avion, la Quito, și s-a îmbrățișat cu președintele ecuadorian Rafael Correa, a salutat copiii care purtau costume tradiționale andine și a ascultat o orchestră și un cor formate din tineri, relatează Agerpres.

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a permis să mă întorc în America Latina", a spus Papa Francisc. Acum în vârstă de 78 de ani, Sfântul Părinte a mai vizitat Brazilia, în 2013, dar aceasta este prima sa vizită ca Suveran Pontif într-o țară vorbitoare de limbă spaniolă din America de Sud.

La coborârea din avion a oaspetelui, președintele Correa a declarat că Papa Francisc este "un uriaș din punct de vedere moral, deopotrivă pentru credincioși și necredincioși". Correa a subliniat similitudinile dintre propriile sale principii de stânga și cele ale Papei însuși, exprimate în recenta enciclică a Pontifului.

"Ordinea mondială nu este doar nedreaptă, este imorală", a subliniat președintele Ecuadorului.

Vizibil obosit după un zbor de 13 de ore de la Roma la Quito, Papa Francisc a aprobat încercarea lui Correa de a găsi un numitor comun. "M-ați citat prea mult, vă mulțumesc", a răspuns Papa Francisc. "Să dea Dumnezeu să obțineți ce vă doriți pentru binele poporului dumneavoastră", a continuat Suveranul Pontif.

Luni, Papa se va deplasa la Guayaquil, pe coasta Pacificului, pentru o mesă în aer liber. O altă mesă a fost planificată pentru marți, la Quito.

Mai multe articole despre:
vizită Ecuador PAPA FRANCISC turneu sud-american