MENIU

Papa Francisc: Este inacceptabil numărul victimelor civile de la Alep

Papa Francisc a denunțat duminică, din Piața San Pietro din Roma, numărul inacceptabil de victime civile, în special copii, în timpul confruntărilor armate din Alep, nordul Siriei, scrie AFP.

''Din păcate, din Siria sosesc știri despre victimele civile ale războiului, în special din Alep. Este inacceptabil că atât de multe persoane lipsite de apărare, în special copii, plătesc prețul acestui conflict'', a spus papa Francisc în fața a mii de credincioși strânși în piața San Pietro.

Acești civili plătesc ''prețul închiderii inimilor și a lipsei de voință pentru pace a celor puternici'', a adăugat suveranul pontif care i-a invitat pe cei prezenți să țină un moment de reculegere pentru ''frații și surorile'' din Siria.

Potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului, cel puțin 130 de civili au fost uciși în urma declanșării ofensivei lansate de alianța grupărilor rebele la 31 iulie asupra zonei de sud a orașului Alep pentru a înfrânge asediul forțelor președintelui sirian Bashar al-Assad.

 

Mai multe articole despre:
Siria victime alep PAPA FRANCISC