MENIU

Papa Francisc efectuează prima vizită într-o țară europeană

Suveranul Pontif a salutat, duminică, în cursul primei vizite într-o țară europeană, preponderent musulmană, coexistenţa paşnică, în Albania, între musulmani şi creştini, afirmând că "nimeni nu poate folosi pretextul religiei pentru a justifica violenţa".

"Nimeni nu trebuie să se ascundă în spatele lui Dumnezeu ca în spatele unui scut pentru a comite acte de violenţă şi a avea ură! Nimeni nu trebuie să utilizeze pretextul religiei pentru a avea acţiuni contrare demnităţii omului şi a drepturilor fundamentale", a declarat Papa Francisc, conform AFP, salutând "modelul" coexistenţei armonioase între creştinii şi musulmanii din Albania, informează România Liberă.

"Salut o ţară de eroi care au sacrificat vieţile pentru independenţa naţiunii şi o ţară de martiri care au mărturisit credinţa în faţa persecuţiilor", a declarat Papa Francisc, în vârstă de 77 de ani.

Suveranul Pontif a subliniat cât de importantă este ”atmosfera de respect și încredere”, existentă între catolici, ortodocși și musulmani, în acestă țară, având în vedere provocările prezentului și pericolul reprezentat de grupurile extremiste.

"Atmosfera de respect şi încredere între catolici, ortodocşi, musulmani este un bun de mare preţ al acestei ţări şi are o semnificaţie specială pentru epoca nostră, când sensul autentic al religiei este trădat de grupuri extremiste, care deformează şi se folosesc de diferenţele între diversele confesiuni pentru a intra într-o spirală periculoasă a violenţei", a  mai subliniat şeful Bisericii Catolice.

 

Mai multe pe România Liberă.

Mai multe articole despre:
musulmani vizită creştini Albania Tirana PAPA FRANCISC