MENIU

OSCE acuză Rusia de sprijinirea separatiştilor

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a criticat Rusia pentru politica sa faţă de regiunile separatiste din Republica Moldova şi Georgia. La Consiliul permanent al OSCE de la Viena delegaţiile din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Republica Moldova şi Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea faţă de atitudinea Moscovei.

Criticile vin în contextul conflictelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi din regiunile separatiste din Georgia, Osetia de Sud şi Abhazia. Rusia nu îşi mai îndeplineşte rolul de mediator, susţin oficialii de la Chişinău şi Tbilisi. În plus, Georgia, Republica Moldova şi Statele Unite au acuzat poziţia neclară a Rusiei faţă de referendumurile şi alegerile organizate de regimurile separatiste.

Moscova trebuie să înceteze să mai acorde asistenţă financiară acestor guverne ilegale, susţin participanţii la reuniunea OSCE. Ei au cerut Rusiei să îşi respecte angajamentele luate la summitul de la Istanbul, privind retragerea trupelor din Georgia şi Republica Moldova.
Mai multe articole despre:
Rusia OSCE separatişti