MENIU

Operațiune antiteroristă în Belgia. Doi jihadiști au fost uciși

<p>Operațiune antiteroristă &icirc;n Belgia. Doi jihadiști au fost uciși</p>

Doi jihadiști au fost uciși, joi, la Verviers, în estul Belgiei, în cursul acțiunii forțelor de ordine belgiene împotriva unui grup compus din persoane, revenite din Siria, și care se pregăteau să comită "un atac terorist de anvergură", a anunțat parchetul federal, citat de Reuters, DPA și AFP, informează Agerpres. 

UPDATE: Procurorul Eric Van Der Sijpt a afirmat că "nicio legătură nu a fost stabilită în acest stadiu" între operațiunea antijihadistă în Belgia și atentatele de la Paris", potrivit Agerpres. 

UPDATE: Doi jihadiști au fost uciși, în cursul acțiunii forțelor de ordine, și un al treilea a fost rănit și arestat, a anunțat parchetul federal, citat de Reuters, DPA și AFP, informează Agerpres. 

"În jur de zece percheziții au avut loc la Verviers", în estul Belgiei, unde au fost uciși cei doi jihadiști, dar și la Bruxelles și la periferia sa, a declarat în cadrul unei conferințe de presă procurorul Eric Van der Sijpt.

Potrivit Le Soir, în prezent sunt în curs operațiuni în centrul Bruxellesului, dar în comunele Vilvorde, Zaventem, Schaerbeek și Molenbeek-Saint-Jean din regiunea capitalei.

Această "celulă operațională era compusă din circa zece persoane, dintre care unele reveneau din Siria", a precizat un alt procuror, Thierry Werts.

"Erau pe punctul de a comite atentate de anvergură și de manieră iminentă", a adăugat Thierry Werts.

Forţele speciale belgiene au intervenit, joi seară, într-o clădire din oraşul Verviers unde erau presupuşi membri ai unui grup terorist.

Trei persoane au murit în schimburile de focuri care au urmat, iar alţi suspecţi au fost reţinuţi, anunţă postul RTBF.

În zonă au fost auzite mai multe explozii şi schimburi de focuri.

"O operaţiune antiteroristă este în curs de desfăşurare", au anunţat surse guvernamentale belgiene. "Este vorba de membri ai unei organizaţii islamiste", au precizat sursele citate.

Mai multe articole despre:
Belgia victime operațiune antiteroristă Verviers