MENIU

Oficiali ONU în Ucraina avertizează: „Sunt foarte multe gropi comune. În unele sunt peste 200 de cadavre îngropate”

Gropile comune sunt o realitate în Ucraina. Foto/Profimedia

Matilda Bogner, șefa Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului din Ucraina, a declarat că există multe gropi comune în Mariupol, în ultima descoperită fiind aruncate peste 200 de cadavre. 

Organizația Națiunilor Unite primește „din ce în ce mai multe informații” care confirmă prezența gropilor comune în Mariupol .

Matilda Bogner, șefa Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului din Ucraina, a reușit să obțină „informații din satelit” despre un astfel de mormânt, relatează CNN.

„Estimăm că există aproximativ 200 de oameni într-una dintre aceste gropi comune”, a spus ea la o conferință de presă vineri.

Ea a adăugat că, „nu avem garanții că toate persoanele îngropate în morminte sunt civili, deoarece atunci când documentăm cadavrele, nu includem victimele militare sau persoanele care au murit din alte cauze decât ostilitățile directe.

Bogner a arătat o imagine sumbră a unui oraș în care „ratele obișnuite ale mortalității au crescut” din cauza lipsei de utilități, alimente, electricitate și apă. 

„Oamenii mor în oraș și nu sunt doar victime civile”, a subliniat ea.