MENIU

ȘOC: Arma secretă construită de Coreea de Nord, în timpul negocierilor ”de pace” cu SUA

Negocierile de pace nu tulbură regimul nord-coreean, care pare că pregătește, potrivit unor surse sud-coreene, noi arme redutabile.

Coreea de Nord pare că lucrează la construitea unui submarin capabil să lanseze rachete nucleare, arată informațiile adunate de serviciile secrete sud-coreene, notează Business Insider.

Kim Hack-yong, un parlamentar sud-coreean care a deținut până de curând președinția comisiei de apărare din legislativ, a declarat pentru Wall Street Journal că regimul nord-coreean construiește submarinul în postul Sinpo, din estul țării.

Mișcările regimului de la Phenian, mutări de muncitori și materiale, au fost observate de serviciile secrete sud-coreene.

Este același port unde anul trecut nord-coreenii construiau un submarin cu propulsie diesel, potrivit informațiilor americane.

Coreea de Nord a denunţat sâmbătă "cererile avide" ale Statelor Unite şi consideră "extrem de regretabilă" atitudinea acestora, la capătul unor discuţii cu secretarul american de stat Mike Pompeo la Phenian, relatează agenţiile internaţionale de presă.

"Atitudinea americană şi poziţiile luate în timpul discuţiilor la înalt nivel de vineri şi sâmbătă au fost extrem de regretabile", a transmis Ministerul de Externe nord-coreean într-un comunicat citat de agenţia de presă sud-coreean Yonhap.

Conform agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, Phenianul a transmis că hotărârea sa "fermă" de a renunţa la programele nucleare s-ar putea clătina după ce SUA au cerut denuclearizarea unilaterală în timpul celor două zile de discuţii.

Anterior, secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat că discuţiile pe care le-a avut sâmbătă la Phenian cu mâna dreaptă a liderului nord-coreean Kim Jong Un au fost "productive".

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord submarin Donald Trump Kim Jong-un