MENIU

Obama: Vom distruge Statul Islamic, avem cea mai puternică armată din lume

<p>Anunţul de ultimă oră al preşedintelui SUA privind atentatele din Franţa. "Atacurile au fost..."</p>

Preşedintele Statelor Unite a mai spus că ideologia Statului Islamic este mai periculasă decât armele. "Trebuie să luăm înapoi teritoriul pe care îl controlează ISIS. Avem cea mai puternică armată din lume", a spus acesta, promiţând distrugerea "organizaţiei barbare".

Barack Obama a afirmat că Statul Islamic este cea mai mare ameninţare pentru întreaga lume şi că nu este o idee bună să se trimită mai mulţi soldaţi.

"Noi facem deja ce cer unii să facem împotriva ISIS", a precizat preşedintele american, explicând că sunt ţintite importante ale Statului Islamic.

Preşedintele Obama a mai spus că au fost dejucate mai multe atentete şi că Statul Islamic nu a fost subestimat, acesta fiind motivul pentru care se intervine şi în Siria.

Reţeaua teroristă Stat Islamic reprezintă "răul", mai spune preşedintele american, promiţând distrugerea "organizaţiei barbare".

"Parisul nu este singur", a subliniat Obama, exprimând solidaritate cu poporul francez şi notând că recent au avut loc atentate în Liban, Turcia şi Irak.

 Președintele Obama a anunțat un nou acord pentru a eficientiza schimbul de informații cu Franța în urma atacurilor teroriste de la Paris și a făcut apel către mai multe națiuni să "intensifice" colaborarea pentru a ajuta la lupta împotriva ISIS. "Atacurile teribile din Paris au fost, evident, un eșec teribil", a spus Obama.