MENIU

Obama: Suspendarea vizelor pentru cetățenii țărilor afectate de Ebola ar înrăutăți situația

Președintele american, Barack Obama, le-a cerut, sâmbătă, concetățenilor săi să evite isteria pe tema Ebola și a respins ideea suspendării vizelor, pentru cetățenii țărilor afectate de virus, în principal state vest-africane, explicând că restricțiile nu ar face altceva decât să înrăutățească situația, informează Reuters.

Declarația liderului de la Casa Albă vine după ce președintele Camerei Reprezentanților, din SUA, și alți congresmeni, au sugerat, miercuri, administrație Obama, să închidă teritoriul american pentru cetățenii din cele mai afectate trei țări de epidemia de Ebola: Liberia, Sierra Leone și Guineea, potrivit Agerpres.

"Nu ne putem izola de Africa de Vest". A încerca să izolezi o întreagă parte a lumii — presupunând că acest lucru ar fi posibil — ar putea înrăutăți și mai mult situația", a declarat Obama, explicând că o eventuală restricție ar îngreuna transferul de lucrători sanitari sănătoși și de provizii în regiune și că i-ar putea face, totodată, pe oameni să încerce să părăsească regiunea pentru a evita scanarea, ceea ce ar avea efecte nedorite asupra trasabilității cazurilor.

De asemenea, președintele american a declarat că va fi nevoie de timp pentru a combate virusul și a avertizat că, "înainte ca toate acestea să se termine, vom mai avea cazuri izolate aici, în America". Cu toate acestea, Obama a încercat să pună lucrurile în perspectivă, amintindu-le americanilor că pe teritoriul SUA au fost diagnosticate doar trei cazuri.

"Ceea ce vedem acum nu este o explozie sau o epidemie de Ebola în America. Este o boală gravă, dar nu trebuie să cădem pradă isteriei sau fricii", a declarat Barack Obama.

Mai multe articole despre:
vize Africa ebola Barack Obama