MENIU

Obama: SUA "nu vor recurge la forţă pentru a soluţiona problema ucraineană"

<p>&nbsp;Barack Obama</p>

Întreaga lume "poate vedea că forţe ruse sunt în Ucraina", a afirmat joi preşedintele american Barack Obama, anunţând că îl va primi luna viitoare, la Casa Albă, pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, relatează AFP. Totuşi, el a subliniat că Statele Unite "nu vor recurge la forţă pentru a soluţiona problema ucraineană", notează Mediafax.

"Rusia este responsabilă de violenţele din estul Ucrainei. Violenţa este încurajată de Rusia. Separatiştii sunt antrenaţi de Rusia. Ei sunt înarmaţi şi finanţaţi de Rusia", a denunţat preşedintele american.

"Este evident în ochii întregii lumi că forţe ruse se află în Ucraina", a declarat Obama, în cursul unei conferinţe de presă.

Totuşi, el a subliniat că Statele Unite "nu vor recurge la forţă pentru a soluţiona problema ucraineană".

"Incursiunea rusă care are loc la ora actuală în Ucraina nu poate duce decât" la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, a adăugat preşedintele american.

De asemenea, în cursul unei convorbiri telefonice, Obama şi cancelarul german Angela Merkel au convenit că acţiunile Rusiei în Ucraina "nu pot rămâne fără consecinţe", a anunţat Berlinul.

Preşedintele american şi cancelarul german au "avertizat că un astfel de comportament (al Rusiei) nu poate rămâne fără consecinţe", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

În acest context, Obama a declarat că îl va primi pe Poroşenko luna viitoare, la Casa Albă.