MENIU

Obama și Putin și-au reluat ”contactele” la summit-ul APEC

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Barack Obama și-au reluat contactele marți în cadrul summitului APEC care se desfășoară în prezent în China, a anunțat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de RIA Novosti, anunță Agerpres

Cei doi șefi de stat au schimbat câteva cuvinte luni, înainte de fotografia grup, în finalul recepției oficiale oferite de președintele chinez Xi Jinping în onoarea liderilor țărilor membre ale APEC.

De fapt, potrivit presei ruse, Putin nu s-a dezmințit nici de această dată și a întârziat la fotografia de grup cu aproximativ 20 de minute, din cauza întâlnirii prelungite cu premierul malaezian Najib Razak, cu care a discutat despre prăbușirea zborului MH17 în estul Ucrainei, dar chiar și așa a reușit să schimbe câteva cuvinte cu liderul SUA, Barack Obama. Atunci când a coborât din mașină și a intrat în încăperea unde era așteptat de restul liderilor APEC, Putin a văzut cum Obama i-a făcut din mână într-un gest de bun-venit. Liderul rus a reacționat pe loc. S-a apropiat de președintele american și i-a strâns mâna și, timp de 7-8 minute, cei doi șefi de stat au schimbat câteva cuvinte, după cum a ținut să precizeze Kremlinul.

 Mai multe pe Agerpres