MENIU

Obama, la summitul G20: Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei este o ameninţare mondială

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat, sâmbătă, cu ocazia summitului G20, că acţiunile Rusiei în Ucraina reprezintă o ameninţare mondială și a reamintit, în acest context, de doborârea Cursei aeriene MH17,  informează Reuters, citată de Mediafax. În aceeași măsură, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană analizează posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Rusiei. 

"Statele Unite coordonează eforturile de contracarare a epidemiei de Ebola şi se opun agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, care este o ameninţare mondială, după cum am observat cu doborârea Cursei aeriene MH17", a declarat Barack Obama, citat de Reuters.

De asemenea, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a ținut să precizeze că actuala situație nu este satisfăcătoare și că analizează ”posibilitatea introducerii unor noi oficiali pe lista sancţiunilor".

De asemenea, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a cerut Rusiei să intensifice presiunile asupra liderilor separatişti din estul Ucrainei.