MENIU

O poloneză cu simpatii islamiste, arestată după un atac cu bombă în centrul Varșoviei

Autoritățile poloneze au anunțat că au arestat și au pus sub acuzație o poloneză cu simpatii extremiste islamice, care a plasat un dispozitiv exploziv pe o stradă din centrul Varșoviei, la începutul luni. Din fericire, deflagrația n-a rănit pe nimeni.

Femeia a plasat dispozitivul la Varșovia în noaptea de 10 spre 11 noiembrie și apoi a luat un tren înapoi spre casa ei din vestul Poloniei. Nimeni nu a fost rănit, dar dispozitivul avea potențialul de a răni mulți oameni, a transmis poliția, citată de ABC News.

 

Dispozitivul exploziv improvizat plin cu recipiente de gaz și cuie ar fi putut cauza o amenințare gravă pentru sănătatea și viața multor oameni”, se spune în declarație. Se adaugă că ea a fost acuzată de „provocarea unui pericol și aducerea unui pericol pentru viața și sănătatea multor oameni, precum și pregătirea pentru a provoca un astfel de pericol”.

 

Poliția îl descrie pe suspect ca fiind o poloneză interesată de afacerile din Orientul Mijlociu, dar nu oferă mai multe detalii despre ea. Aceștia lansează fotografii în care polițiștii au luat amprentele și i-au încătușat și au arătat, de asemenea, unele dintre obiectele pe care au spus că le-au găsit în casa ei. Printre ei a fost o imagine a lui Osama bin Laden.