MENIU

Explozii în Germania. Trei deflagraţii produse lângă autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund

Momente de panică în Germania, la Dortmund. Trei explozii au lovit autocarul care transporta jucătorii echipei Borussia Dortmund, la un meci Champions League, anunţă BBC, poliţia germană confirmând că "trei încărcături explozive au detonat", după ce autocarul pornise către stadionul unde urma să aibă loc meciul cu AS Monaco. Un jucător al echipei, spaniolul Marc Bartra, a fost rănit şi transportat la spital. UPDATE: Meciul de fotbal Borussia Dormund - AS Monaco a fost anulat, urmând să se dispute miercuri, la ora 19.45. Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj de susţinere pentru Bartra, urându-i acestuia recuperare uşoară.  

Marcel Răducanu, fost internațional român, jucător al Borussiei Dortmund, cel care locuiește aproape de stadion, a declarat, în exclusivitate, la Jocuri de Putere, că în opinia sa, jucătorii echipei sunt foarte marcaţi de incident, iar "mâine nu vor mai fi în stare să joace fotbal". 

”Stau în apropiere de stadion. Eram acasă, mă uitam la televizor. M-a sunat cineva și mi-a spus că cineva că au fost trei explozii. Bartra a fost rănit și a fost transportat. A fost un atentat și sigur că suntem toți șocați. Așa ceva nu s-a întâmplat în fotbal. Jucătorii sunt terminați, mâine nu vor mai fi în stare să joace fotbal. Și în stadion cred că sta toată lumea cu frica că o să se întâmple ceva”, a declarat Marcel Răducanu.

UPDATE 21.58 BBC anunţă, citând AFP, că ferestrele autocarului au fost sparte în timpul exploziei. În semn de susţinere, echipa de fotbal FC Barcelona a postat pe contul de Twitter: "Tot sprijinul nostru către Marc Batra, echipa Borussia Dortmund şi fanii lor".

UPDATE 21.48: Mai jos, prima imagine cu autocarul, la scurt timp după producerea incidentului. Meciul de fotbal Borussia Dormund - AS Monaco a fost anulat. "Autocarul pornise" de la hotelul echipei spre stadion când "trei încărcături explozive au detonat", a explicat un purtător de cuvânt, Gunnar Wortmann, citat de AFP. El a precizat că geamurile autocarului au zburat țăndări și că o persoană aflată în interior a fost rănită.

Jucătorul Marc Bartra a fost rănit și transportat la spital.. Incidentul a fost anunţat şi la stadion, iar potrivit contului de Twitter al Borussiei, la ora 21:30 este aşteptată o decizie în privinţa disputării partidei.

Explozia s-a produs la 10 km de stadionul pe care este programată partida. Potrivit contului oficial de Twitter al Borussiei, a fost vorba despre explozia unei bombe, dar jucătorii sunt acum în siguranţă. Nu există vreun pericol în interiorul stadionului sau în jurul arenei. Poliţia germană încearcă să determine dacă este vorba de un atac terorist. Potrivit presei internaţionale, meciul de fotbal dintre Borussia Dormund - AS Monaco a fost amânat pentru ziua de miercuri.