MENIU

O companie deținută de miliardarul Soros are probleme financiare

Waypoint Leasing Holdings Ltd, o companie de transport aerian, în care acționari sunt doi dintre miliardarii de top ai lumii, George Soros și Michael Dell, a declaran falimentul și va fi restructurată.

Într-un comunicat de presă, compania americană spune că se va preleva de Capitolul 11 din Legea Falimentului, în încercarea de a găsi un nou cumpărător care să redreseze vânzările.

“Capitolul 11 reprezintă următorul pas către transformarea stratgiei noastre și ne oferă oportunitatea de a veni cu un bilanț mai puternic, mai durabil și mai competitiv”, a declarat directorul general al comapaniei, Hooman Yazhari.

Compania din Limerick, cu sediul în Irlanda, care s-a concentrat în mod tradițional asupra transportului pentru sectorul petrolului și gazului, va continua să funcționeze în timp ce trece printr-un faliment și reduce efectul de pârghie.

Prețurile scăzute ale petrolului au lovit companii energetice în ultimii ani.Unul dintre cei mai mari clienți ai companiei Waypoint a fost CHC Helicopter, care a ieșit din restructurarea supravegheată de instanță în 2017, ca urmare a problemelor financiare.

Deținătorii de capitaluri proprii ale Waypoint includ Soros "Quantum Strategic Partners Ltd", compania MSDC Waypoint Investors, LLC și compania de capital privat Cartesian Capital Group, potrivit unei înregistrări publice.