MENIU

O biografie deocheată îi zdruncină imaginea premierului britanic David Cameron

<p>Premierul britanic: Rușii &icirc;nrăutățesc lucrurile și-l ajută pe președintele sirian</p>

Un fost apropiat a scris o carte în care pretinde, între altele, că liderul britanic ar fi fumat marijuana, ar fi adus cocaină în locuinţa sa din Londra şi că - CITEZ - într-o ceremonie iniţiatică bizară, şi-ar fi introdus părţile intime în capul unui porc. Premierul britanic a răspuns că acuzaţiile nu sunt demne să primească un răspuns.

Autorul controversatei biografii este un fost coleg de partid al lui David Cameron, lordul Ashcroft, cândva unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Conservator. El a folosit mărturiile mai multor colegi de facultate ai premierului britanic, care a studiat la prestigioasa universitate Oxford. În special una dintre scenele din carte a stârnit valuri de ironii pe seama lui Cameron. Un parlamentar, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, ar fi declarat că David Cameron şi-ar fi băgat părţile intime în capul unui porc mort, în cadrul unei ceremonii iniţiatice bizare. Potrivit autorului cărţii, ar exista şi o fotografie cu acest moment.

"Acuzaţiile sunt extraordinare! Tot ce aş spune este că respectăm dreptul persoanelor la viaţă privată şi la trecut. Este esenţial ca noi, cei care suntem în politică, să nu fim ipocriţi.", spune Tim Farron, liderul liberal-democraţilor britanici

În cartea intitulată "Spune-mi, Dave!", autorul mai pretinde că tânărul David Cameron ar fi fumat marijuana şi ar fi adus cocaină în locuinţa lui din Londra, pe vremea când stătea cu părinţii. Purtătorul de cuvânt al premierului a răspuns că acuzaţiile formulate în carte nu sunt demne de un răspuns şi a sugerat că volumul a fost scris din răzbunare. Însă unul dintre miniştrii lui David Cameron a fost pus în situaţia stânjenitoare de a comenta acuzaţiile din carte în timpul unei vizite oficiale în China.

Comentatorii politici nu cred că David Cameron va suferi pierderi politice importante din cauza acestei biografii controversate. Apropiaţii premierului susţin că autorul cărţii se răzbună pentru că nu a primit un post în guvern.

Mai multe articole despre:
biografie David Cameron