MENIU

Noul ambasador SUA la Bucureşti. Cine este Hans Kleem

<p>Hans Klemm </p>

Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a ajuns duminică noaptea în Bucureşti. El a fost întâmpinat de însărcinatul cu afaceri Dean Thompson şi de angajaţi ai ambasadei. Fotografiile cu sosirea oficialului au fost postate pe contul de socializare al ambasadei.

Noul ambasador al Statelor Unite în România a depus săptămâna trecută jurământul în faţa secretarului de stat al SUA, John Kerry, într-o ceremonie desfăşurată la sediul Departamentului de Stat, în Washington. Momentul a avut loc în prezenţa lui George Maior, ambasadorul României în SUA.

În alocuţiunea avută cu ocazia ceremoniei, John Kerry a lăudat campania anticorupţie din ţara noastră, arătând că România reprezintă un exemplu în acest sens pentru ţările vecine.

Hans Klemm a fost nominalizat de Barack Obama pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România în luna martie a acestui an, el fiind confirmat în funcţie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans Klemm, diplomat de carieră, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010 şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007.

Precedentul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein. Acesta şi-a încheiat mandatul la sfârşitul anului 2012.

Mai multe articole despre:
Bucureşti ambasador SUA Hans Klemm