MENIU

NOU DERAPAJ în Franţa al unui EXTREMIST ISLAMIST: a rănit 11 PERSOANE, dintre care 2 în stare gravă

Un automobilist, probabil dezechilibrat mental, a atacat duminică seara, la Dijon, în centrul Franţei, trecători strigând "Allahu Akbar" (Allah este mare, în arabă), provocând 11 răniţi, dintre care doi se află în stare gravă, au anunţat surse apropiate anchetei.

"Bărbatul, născut în 1974, prezenta profilul unui dezechilibrat mental şi va fi internat într-un spital de psihiatrie", a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei, precizând că, "pentru moment, revendicările sale par neclare".

Acest atac survine a doua zi de la un altul care a avut loc în comisariatul localităţii Joué-lès-Tours (centru-vest), unde poliţişti francezi au împuşcat mortal, sâmbătă, un bărbat care îi agresase cu un cuţit strigând "Allahu Akbar".

 La Dijon, bărbatul a fost reţinut de poliţie, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei.

În jurul orei locale 20.00 (21.00, ora României), în centrul oraşului, el atacat trecători în cinci locuri diferite. "Nouă persoane au fost uşor rănite, iar altele două sunt în stare gravă, însă pronosticul vital al acestora nu pare angajat", a explicat o altă sursă din cadrul poliţiei.

Potrivit mărturiilor, "bărbatul a strigat Allahu Akbar şi a spus că acţionează în numele copiilor din Palestina", a adăugat o altă sursă apropiată anchetei.

Duminică seara, ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a apreciat pentru TF1 că agresorul din Joué-lès-Tours, care s-a convertit la islam, părea "foarte misterios şi foarte instabil".

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris s-a sesizat în legătură cu ancheta asupra primului incident.